JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Svea hovrätt har i dag meddelat dom i mål från Attunda tingsrätt där en ung man dömdes för vållande till annans död för dödsskjutningen av sin flickvän
(Mål nr 1326-13)

[2013-04-03] Svea hovrätt

Hovrätten har i dag meddelat dom i ett mål från Attunda tingsrätt där en ung man dömdes för vållande till annans död för dödsskjutningen av sin flickvän. Hovrätten gör samma bedömningar som tingsrätten i fråga om vilket brott som mannen ska dömas för, men dömer mannen till ett något längre fängelsestraff.

Målet rör dödsskjutningen av en ung kvinna i en lägenhet i Sollentuna sommaren 2012. Kvinnans pojkvän åtalades för bl.a. mord och grovt vapenbrott. Genom utredningen i målet var det klarlagt att mannen hade avfyrat ett dödande skott. Tingsrätten fann dock att det inte var ställt bortom rimligt tvivel att mannen avsiktligen hade skjutit mot sin flickvän med uppsåt att döda henne. Tingsrätten dömde mannen för bl.a. vållande till annans död, grovt brott, och grovt vapenbrott. Tingsrätten tog hänsyn till mannens låga ålder vid gärningen och dömde honom till ett fängelsestraff på 2 år och 8 månader.

I skuldfrågan gör hovrätten samma bedömningar som tingsrätten har gjort. Hovrätten anser dock att fängelsestraffet bör bli något längre än vad tingsrätten funnit och bestämmer detta till tre års fängelse.

Senast ändrad: 2013-04-03

För mer information kontakta:

Per Sundberg
Hovrättsråd
08-561 669 71

Målnummer:

B 1326-13